Teklif Al

Modern bir inşaat yöntemi olan bina Tünel Kalıbı, depreme dayanıklı ve kaliteli apartmanlar, villalar, öğrenci yurtları ve oteller inşa etmek için en hızlı ve en ekonomik yöntemdir. Tünel Kalıp, perde ve döşemenin birlikte monoblok (monolitik) olarak döküldüğü sistemde diğer inşaat yöntemlerine göre daha az işçilik gerektirir ve her gün döküm yapabilme imkanıyla hızlı döküm yapılmasını sağlar. Tünel kalıbın komple çelikten yapılması yanında, beton gören yüzeyleri de çelik sac olarak dizayn edilmesi sayesinde mükemmele yakın beton yüzeyi ortaya çıkartır. Tünel Kalıp ince işçiliklerde de ciddi oranda tasarruf sağlar.

DENEYİM MAKİNA, bu kıymetli kalıp sistemini siz değerli müşterilerine en yüksek kalitede ve rakiplerinden farklı olarak uzun süre dayanaklı Tünel Kalıp olarak sunmanın gururunu yaşıyor. Geçmişte kullanılan Klasik Tünel Kalıbın, tüm avantajlarını koruyarak, dezavantajlarını ise yeni tasarımı ile ortadan kaldırıyoruz. “KLASİK PLUS”  adını verdiğimiz bu Tünel Kalıp sistemi, sizlere RAYLI veya TEKERLEKLİ olarak tercih edebileceğiniz iki model halinde imal edilmektedir.

 

Tünel Kalıp Nedir?

Tünel kalıp sistemi, konut projelerinin inşasında en hızlı, işçilikten tasarruf sağlayan ve maliyet açısından en uygun yoldur. 100'den fazla konutun planlandığı her projede tercih edilen sistem olarak değerlendirilmelidir.

Tünel Kalıp Projesi ne kadar büyük olursa, Tünel Kalıp Sistemi yüksek kaliteli, depreme dayanıklı, düşük maliyetli beton konut birimlerinin hızlı teslimatı için tek ve nihai seçenek haline gelir.

İkinci Dünya Savaşı sonrası Tünel Kalıp, Avrupa'nın güçlü ve güvenli evlerle hızla yeniden inşasına yardımcı olmak amacıyla Fransız Guy Blonde tarafından icat edilen bir inşaat sistemidir.

Altmış yıldır varlığını sürdüren Tünel Kalıp, kendini kanıtlamış bir yapı sistemidir.

Tünel Kalıp, Venezuela'dan Moğolistan'a kadar dünya çapında sosyal ve ekonomik konut inşa etmek için kullanılan bir inşaat sistemidir.

Tünel Kalıp, hükümetler tarafından öğrenci yurtları, hastaneler, hapishaneler ve askeri kışlalar inşa etmek için kullanılan bir yapı sistemidir.

Ayrıca Tünel Kalıp, özel sektör tarafından lüks villalar, 40+ katlı yüksek apartmanlar, siteler ve oteller inşa etmek için de kullanılmaktadır.

Tünel Kalıp, artan nüfus için konut açığını hızla kapatmak ve yeniden inşa etmek amacıyla birçok hükümetin giderek daha fazla tercih ettiği bir inşaat sistemdir.

Hollanda'da konut inşaatının %40'ında, Türkiye'de ise %70'inde Tünel Kalıp sistemi kullanılmaktadır.

 

 Tünel Kalıp Avantajları

  • Tünel Kalıp ile MONOLİT BİNALAR (Yüksek yapısal bütünlük sağlar.)
  • Tünel Kalıp ile BETONARME BİNALAR (Tüm avantajları ve termal kütlesi)
  • Tünel Kalıp ile DÜŞÜK İŞÇİLİK MALİYETİ (Aylık 12.000 m2'lik alanda 30 işçi)
  • Tünel kalıp ile YÜKSEK HIZLI İNŞAAT (Günlük 500m2'ye kadar kat planı, aylık 12.000m2)
  • Tünel Kalıp ile MİNİMUM ALAN İSRAFI (Alan dışında ve alanda verimlilik)
  • Tünel Kalıp ile DOĞAL AFET/DEPREM DAYANIKLILIĞI (sel/kasırga dahil)
  • Tünel Kalıp ile BOYUTSAL DOĞRULUK (Normlara göre 1/1000 sapma)
  • Tünel Kalıp ile YÜKSEK KALİTELİ BETON YÜZEY (Minimum sıvama gerektiren)
  • Tünel Kalıp KALIPLARIN ÇOKLU TEKRAR KULLANIMI (500 tekrar garantili, 1000'den fazla düzenli kayıt)
  • Tünel Kalıplar GELECEK PROJELERE UYUMLU (Proje revizyonları ile)
  • Tünel Kalıplar ile TANINMIŞ MODERN İNŞAAT YÖNTEMİ (MMC)
  • Tünel Kalıp TANINMIŞ ENDÜSTRİYELLEŞMİŞ BİNA SİSTEMİ (IBS)
  • Tünel Kalıp ile PROJE TESLİMİ (Bütçeye uygun, zamanında ve doğru bir şekilde planlanabilir)

 

Tünel Kalıp Sistemi Nedir?

Tünel kalıp sistemi, 1950'lerde icat edildiğinden beri pek değişmemiştir. O zamanlar Tünel Kalıp GÜNLÜK BETON DÖKÜMÜNE izin veriyordu. Tünel Kalıp bugün de aynı işlevi görmektedir. (…KUSURSUZLUĞU NASIL GELİŞTİREBİLİRSİNİZ!) 

Tünel Kalıp sistemindeki birkaç küçük ilerleme, günlük döküm sürecinde 'BÜYÜK' bir olasılığı mümkün kılmıştır. 

-Tünel Kalıp Sistemi Her gün 1 saat daha erken döküm!

Tünel kalıp sistemi, görünüş itibarıyla oldukça az bir değişiklik göstermiştir. Bu nedenle Türkiye'deki birçok tünel kalıp sistemi geliştiricisi ve Amerika'daki büyük beton müteahhitleri, hala orijinal klasik sisteme dayanan 20 yıllık Tünel Kalıp setlerini kullanmaktadır. Ancak, günlük döküm sürecindeki bir saatlik iyileştirme, daha fazla tünel kalıbının hareket ettirilmesine olanak sağlar; bu da daha yüksek günlük m2 kat planlarının tamamlanmasını ve/veya daha iyi kürlenme süresini mümkün kılar. Yani, tünel kalıp sistemlerinde yapılan geliştirmeler, proje karmaşıklığına bağlı olarak günlük döküm alanlarını 350 m2'den yaklaşık 500 m2'ye kadar çıkarabilmektedir.